Video

King of the Mountian: Luční bouda – 15 km stoupání do srdce Krkonoš

Další kapitolu vrchařského deníku King of the Mountain jsem napsal zase v Krkonoších, ale tentokrát jsem se vydal přímo do srdce hor. Na mapě jsem objevil, že ze skiareálu Luisino údolí vede vcelku jetelná cesta až na Luční boudu. Otázka teda byla, jestli je možné, dostat se tam na silničce… Jde to, a je to moc velká paráda.

Z Luisina údolí to nakonec udělá asi 15 km stoupání. Ačkoli je možné, jet to ze začátku docela v tempu, ke konci se to umí pěkně zvednout. Ale o to je to větší zábava – kopce, který nejsou zadarmo a Sněžka a dosah ruky. Tomuhle výjezdu nic nechybí. A pokud máte slabost pro lehký terének, přijdete si tady rozhodně na své.

Na Stravě jsem z Luisina údolí žádný zajímavý segment nenašel, takže jsem se s ničím neporovnával. Ale i tak můžu tenhle směr doporučit všema deseti.

Běhejte, bajkujte, užívejte… A zas někdy!

McNeil

Začínal jako horolezec, pokračoval jako biker a skialpinista a skončil jako ultramaratonec a triatlet. Vedle toho, že miluje dlouhé tahy v kopcích na lehko, taky miluje animované seriály a artbooky všeho druhu. Nezastupitelné místo v jeho životě hraje Garfield, Kim Possible a Pirát Divoký Jack.