Video

King of the Mountain: A Velká Deštná je kompletní!

Tak jo, víc jsem toho v roce 2020 vyjet nestihl. Okolnosti mi ty výjezdy trošku zkomplikovaly, ale jeden kopec jsem ještě nakonec přece jen projel. Byla to zase moje oblíbená Velká Deštná, ale tentokrát tou neznačenou bunkrovou cestou, která člověka dostane těsně pod vrchol. Nikdy jsem tam nebyl a vůbec jsem nevěděl, jak moc to bude jetelný na silnicče (vlastně jako klasicky). Ale byla to paráda! A to, že spadl ještě sněhový poprašek, celému výjezdu přidalo parádní atmosféru.

Segment jsem tam našel taky, má to něco mezi 5 a 6 km, průměrně tu člověk stoupá v 6% a celé to stoupání je vlastně i docela konstantní. Na konci se člověk potká s technickou pasáží, kterou jsem už nedal, tak jsem si to finále vyběhl po svých. Kdyby byl zájem, segment je k dispozici zde: https://www.strava.com/segments/21090357

Tak jo, běhejte, bajkujte, užívejte… A zas někdy!

McNeil

Začínal jako horolezec, pokračoval jako biker a skialpinista a skončil jako ultramaratonec a triatlet. Vedle toho, že miluje dlouhé tahy v kopcích na lehko, taky miluje animované seriály a artbooky všeho druhu. Nezastupitelné místo v jeho životě hraje Garfield, Kim Possible a Pirát Divoký Jack.