Video

King of the Mountain: Černá hora – Z Horního Maršova je to stejně lepší!

Po Orlických horách jsem se se svým deníčkem King of the Mountain vydal do Krkonoš, a jako první zastávku jsem si tady naplánoval Černou horu. Černá hora je totiž docela dominantní kopec a z Horního Maršova vede na vrchol krásná cyklostezka, která se pár metrů před vrcholem ukáže v celé své síle – tedy pokud ji jedete na silničce.

Cest je na Černou horu klasicky několik, ale podle mého skromného názoru je tou nejhezčí cyklostezka z Horního Maršova. Stoupání má něco málo přes 10 km a je tady několik segmentů, které může člověk vyzvat. Já si ale myslím, že ten nejhezčí vede od Modrých kamenů k Pardubickým boudám. Má to lehce pod 3 km, průměrné stoupání je asi 10% a k oklikání je tady: https://www.strava.com/segments/15378453

Tak běhejte, bajkujte, užívejte!

McNeil

Začínal jako horolezec, pokračoval jako biker a skialpinista a skončil jako ultramaratonec a triatlet. Vedle toho, že miluje dlouhé tahy v kopcích na lehko, taky miluje animované seriály a artbooky všeho druhu. Nezastupitelné místo v jeho životě hraje Garfield, Kim Possible a Pirát Divoký Jack.